Novi Sad
28.11.2013.
10:07 > 10:56
Iako je Tužilaštvu dostavljen materijal za pokretanje optužnice protiv rukovodilaca Instituta za onkologiju Vojvodine zbog "listi čekanja smrti", nije poznato da li je povodom toga nešto učinjeno.
  • Ivan

    28.11.2013 17:58
    Zasto da se kupe novi aparati za zracenje? Onda nece biti liste cekanja, i nece moci da se uzimaju pare. Jasno kao dan.
  • Lekar

    28.11.2013 17:32
    Mladjima prednost
    Sadašnje sistem liste čekanja ne valja. Isto čeka neko sa 16 godina, kome predstoji 60 godina života u slučaju izlečenja i neko sa 76 godina kome na žalost predstoji samo nekoliko godina života.
  • Lekar

    28.11.2013 17:29
    Kladovo umesto Kamenice
    Bolesnici će se upućivati na zračenje u Kladovo jer tamo ima slobodnih mesta a kod nas su liste čekanja. Što se ne kupe aparati za Vojvodinu?
  • Lekar

    28.11.2013 17:22
    8 aparata, kao u sloveniji
    Raspravljati o listi čekanja je pogrešna i podmetnuta teza. Ako u Sloveniji, sa 2 miliona stanovnika, kao i u Vojvodini, ima 8 aparata, tada je jasno da 2 aparata nisu dovoljna u Vojvodini, treba kupiti još 6 i neće biti liste čekanja.
    Liste za čekanje ne sme biti za onkološke bolesnike.
  • 28.11.2013 15:06
    Vidim da se potencira samo prica oko ovog instituta, verovatno zato sto je pokrajinski. A sta je sa ostalim institutma, bolnicama, domovima zdravlja itd? Nista a?
  • kilfton

    28.11.2013 15:02
    onkologija zataskavanje
    Mi smo bolestan narod,sistem neka crkne komsiji krava.U bolesti nebiramo sredstva za lek a u optuzbama koje kriv, isterivanju vestica smo najgrlatiji.Sve ide od glave kod nas jos uvek od repa po nalogu politicara.Politicarska bolest nepostoji nema je u medecinskom leksikonu ali ima u stvarnosti.Stavite ministra tehnike sa skolom sumara on ce raditi,kako da nece kada ima pet savetnika,svaki nemesta vodu na svoj mlin.Liste cekanja dali zbog organizacije posla,ili nema sredstava za nova radna mesta ili nema tehnike za potrebne terapije to je pitanje od znacaja dizati nesto u nebesa je najlakse optuziti druge najlakse,imamo pametne ljude sa znanjem pustamo ih u inostranstvo pitajte sto visokih,visih ustanova nema broja profe dkktori tuku lovu.Geslo da dete ima diplomo dovelo je do toga dobar los,los pa jos radi a dobar na birou.Od rada u tri smene niko nije se usprotivio,pa se pitajte kako neko radi na sedam rad.mesta zve stize za 8 sati i plata 5000 evrica.LISTE SVE DUZE ko dozivi pricace
  • осврт на коментар

    28.11.2013 14:04
    @Anonimus - Ivan
    Где ти трчиш кад те нико не дира? Поготово са коментаром који нема везе са самим чланком.

    Колико сте времена имали власт на свим нивоима, и баш ниједном нисте испоштовали тих 7%? Јесу ли и за то криви други?

    Хоћеш да кажеш да ће Војводина добити 7% када напредњаци дођу на власт у покрајини? Значи онда сте само ви жути кочница напретка Војводине зато што нећете да распишете изборе. Зар заистанећете да помогнете?

    Зар ово није могло паметније?
    Да те цитирам:
    "ti si najobicniji k....."
    Тако испада!
  • spsovka

    28.11.2013 13:40
    @liste
    Sta na sve oo kaze uvazena gdja Ministarka?
    Da li su joj bunde napali moljci ili su radnici
    muzevljevih firmi postali nemirni?
    Zdravstvo nam je u problemu a ona vodi brigu o izborima na Kosovu .
    Tako nam i treba, trpimo ih dve i po decenije na svojoj grbaci.
  • novosadjanin

    28.11.2013 13:40
    ko će koga, u ovoj zemlji nema Boga!!!
    Treba ponoviti:
    slučaj trgovine listama čekanja u Sremskoj Kamenici "ne može nazvati korupcijom, VEĆ MASOVNIM UBISTVOM". A za to treba i suditi ljudima, jer ko zna koliko je ljudi umrlo,a njihova smrt uticala na živote brojnih ljudi, sve zbog nečije pohlepe i zlobe. Nema tu boga, nema tu trunke dobra ni morala.
  • LOL

    28.11.2013 12:33
    Nista se nije promenilo.
    Dzaba oni ispituju, pronalaze, objavljuju dok se odgovoran ne kazni javno i primerno za primer svima onima koji bi da krenu njegovim stopama,boljitka nece biti.A i nakon toka potrebna je korenita reforma zdravsvenog sistema jer ovo je dno dna i zaista ne vidim izlaz.Upravo sada dok pisem moja dosta mladja setra je na operacionom stolu onkologije.A kako smo dosli u roku od dve nedelje do toga, pa lepo, imamo neku vezu.Sestra se nedavno porodila, par meseci nakon toga vrat je poceo da joj otice, ustanovljeno je da ima tumor oko 5 cm velicine i da nisu sigurni dok ne otvore da li je dobrocudni ili ne.Prvo sto je dozivela kao mlada mama sa bebicom i velikim zdravtvenim problemom frka oko zakazivanja opste prakse, pa naravno kada je i uspela da stigne do lekara,lekarka joj je prepisala nekoliko analiza i uz, nista od analiza nije mogla u drzavnoj ambulanti da odradi a UZ joj je zakazan za 3 mes.Posto su je savetovali da odmah zakaze onkologa dobila je termin krajem aprila sledece godine.Jedan od rodjaka potegao je veze i uspeli smo uraditi analize(koje ambulanta zvanicno ne radi), UZ i otici do onkologa sve za jedan dan.Nakon sto je video godine pacijentkinje, stanje, rezultate hirurg je uspeo u roku od dve ned da progura moju sestru.Redovnim putem rekao nam je da se ceka oko godinu do godinu i po+ onih 6 meseci sto bi cekala za prvi pregled i ko zna da li bi njen sincic slavio prvi rodjendan a majkom.Lekar nam je ucinio uslugu bez i jednog dinara, ali bez poznantva ovo se sigurno ne bi lepo zavrilo.
  • 28.11.2013 12:30
    Ivan
    Anonimuse ti si najobicniji k..... oni su krivi što država devastira sve što je Vojvođansko samo da bi tvoji došli na vlast.Cim dođu odmah ce se poštovati famozna uredba o 7 posto i dokazati kako se kod vas sve može.Prazan đžep ne može ništamo
  • ZoranNS

    28.11.2013 11:47
    Ovu aferu svakako treba okončati, samo
    Ovu aferu svakako treba okončati, ali i kada se sve sredi to još uvek ne znači da će više pacijenata biti lečeno nego do sada, možda čak i manje, izjava "ne može nazvati korupcijom, već masovnim ubistvom" je tačna, ali se to može reći za ceo naš zdravstveni sistem, da dođeš kod lekara opšte prakse treba 7-10 dana, kod kardiologa uzmu ti ime i "javiće se sestra", kad nazvoeš posle mesec dana, odgovor nismo vas zaboravili, nazvaće vas sestra kada dođete na red, kada, ne zna se.
  • Pacijent

    28.11.2013 11:45
    Sramota
    Oni misle da se nece nikada razboleti.Mozda neki i nece ali, nikad se nezna.Uvek su drugi i novci vazniji od nas.Ko nije bio bolestan od takve bolesti ni nezna sta su muke.Dok oni proture svoje silne rodjake nikad doci na red.Nazalost nase zdravstvo je na dnu dna.
  • 28.11.2013 11:41
    Ja cu da vam odgovorim ko je odgovaran i to bez ustezanja! Prof. dr Dragoslav Petrovic i dr Bojan Pajtic!
  • 28.11.2013 11:18
    Korupcija
    Neko reče borba protiv korupcije ,lopova i kriminalaca- ubica bolesnih i nemoćnih,ko vam je kriv što ste bolesni i još bez para ne možete da se tu izležavate kad je njihov baba to zakupio za veke i vekova, samo nije mogao da kupi mesto u večnosti al samo da može.....
  • evi

    28.11.2013 11:02
    mito
    Onaj ko zataskava i sva ostala uzimanja novca i ostale mahinacije u zdravstvu, pocev od med.sestara, lekara, pa do direktora.
  • Steva-NS

    28.11.2013 10:50
    Hoće li tačan odgovor promeniti ustaljeni način formiranja liste?Odgovor i sami znate,ovo je samo femkanje odgovornih /a nema ih,očito/!Para vrti gde bolest ne može,bilo i biće!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna